Köpguide för din nästa kräftskiva

Köpguide för din nästa kräftskiva

Dekoration kräftskiva

Kräftskivan är enligt många en av våra trevligaste svenska traditioner. Det är ett härligt tillfälle att umgås med nära och kära innan höstmörkret börjar infinna sig. Men vad bör man känna till om kräftskivor? Vilken typ av dekoration till kräftskiva ska man välja och vad mer behöver man köpa inför kalaset?

Varför ordnar man kräftskivor?

Många förknippar kräftskivor med svensk identitet, men det är inte alla som vet varför. I likhet med Midsommar handlar kräftskivan för många om att umgås med familj och vänner i roliga kräftskiva-hattar, äta god mat och sjunga visor.

Men det finns faktiskt en helt annan historia bakom kräftskivan. Traditionen började under början av 1900-talet, då man började hålla kräftskivor på grund av förbudet att fiska kräftor mellan november och augusti. Med start den sjunde augusti fick man lov att börja fiska, och då passade man på att ordna trevliga middagar där kräftan stod i fokus. Man påbörjade en period av kräftfester och sedan dess har traditionen hållit i sig.

Vad ska man köpa för en lyckad kräftskiva?

Partypack har ett enormt utbud av dekoration till din nästa kräftskiva. Där kan du hitta dekorationer av olika slag, exempelvis kräftskiva hatt, kräftskiva pynt och kräftskiva dukning. Du kan köpa girlanger, dekorativa tallrikar, en bordsduk med kräftor på eller varför inte ett par röda ballonger? För att ge kräftskivan det där lilla extra kan du även satsa på kräftskiva tillbehör, till exempel kräftskiva lyktor eller kräftglasögon.

Exakt vad du bör skaffa beror givetvis på huruvida festen ska äga rum inomhus eller utomhus samt hur vädret ser ut. Men de flesta kan nog hålla med om att mer dekor gör atmosfären mer festlig. Ett annat tips är att köpa sånghäften med snapsvisor, så att alla kan vara med och sjunga. Sång är en säker stämningshöjare!

Comments are closed.