Transferpress för enkel applicering av tryck

Transferpress för enkel applicering av tryck

En transferpress, även kallat värmepress, är en maskin som används för att skapa tryck på olika textiler. De finns olika sorters transferpressar som passar olika behov. Om du är intresserad av att kunna skapa din egna tryck på dina kläder, lakan, kuddfodral eller andra textiler är det dags att införskaffa en transferpress. Med en transferpress kan du säkerställa ett vackert och hållbart tryck som ser ut som de tryckta t-shirtarna i klädaffären. Transferpressen låter dig trycka på ett tryggt, smidigt och säkert sätt.

Olika sorters transferpressar

Vilken transferpress du behöver beror på vilka behov du har och vilken användarupplevelse du är ute efter. Det finns tre olika sorters transferpressar som fungerar på lite olika sätt, det är manuella värmepressar, semi-automatiska värmepressar och pneumatiska och eldrivna värmepressar.

Manuell värmepress

En manuella värmepress är precis vad namnet antyder, en värmepress som du använder manuellt. Du kan enkelt reglera trycket själv vilket möjliggör för mer exakt tryck. Manuella värmepressar har handtag som används för att applicera tryck. Beroende på hur hårt tryck du applicerar blir resultatet av trycket olika.

Semi-automatisk värmepress

En semi-automatisk värmepress är ganska lik en manuell värmepress med skillnaden att du kan ställa in tid och tryck innan du manuellt trycker ner värmejärnet. När trycket är färdigt går många semi-automatiska värmepressar upp av sig själv. Semi-automatiska värmepressar möjliggör för mer exakt applicering i jämförelse med manuella värmepressar eftersom du kan ställa in både tid och tryck.

Pneumatisk eller eldriven värmepress

Om du är en erfaren tryckare som vill ha en maskin som alltid ger lyckade och stabila resultat är det en pneumatisk eller eldriven värmepress som bäst passar dina behov. Du väljer själv inställningar på maskinen och värmepressen sedan sköter tid, värme och tryck helt själv. Om du är nybörjare inom tryck kan det vara bra att först börja med en manuell eller semi-automatisk värmepress för att sedan uppgradera till en pneumatisk eller eldriven värmepress.

Leave a Reply