Välj rätt pappersdispenser!

Välj rätt pappersdispenser!

Har du någon gång försökt att dra ut en pappersservett ur en pappersdispenser och fått med dig flera stycken samtidigt? Det är du inte ensam om. Det beror med största sannolikhet på att pappret inte matchats av rätt pappersdispenser. Nedan kan du läsa mer om pappershållare och pappersdispensrar.

Olika pappershållare

Det finns en uppsjö av olika pappershållare på marknaden. Olika pappershållare passar olika bra för olika behov. Exempelvis måste du som driver en verksamhet som kommer i kontakt med många användare vara beredd på att möta behovet som finns. Ett bra riktmärke att tänka på är att desto större pappershållare, desto mer papper kan du få plats med. För dig som behöver tillgodo se ett stort behov av papper och som vill slippa fylla på pappershållaren dagligen är det smart att välja en större variant.

Samtidigt kan det vara väl så bra med en mindre pappershållare om du vill säkerställa att dina besökare inte använder mer papper än de behöver. På det sättet kan du själv avgöra hur mycket papper som ska finnas att tillgå.

Anpassa dispensren efter pappret

En annan viktig tumregel är att anpassa pappersdispensern efter pappret, inte tvärtom. Genom att välja rätt dispenser till rätt typ av papper undviker du framtida problem. Exempelvis blir det lättare för användaren att få ut en lagom mängd papper åt gången. De flesta av de stora tillverkarna av papper tillverkar dispensrar också, till exempel Tork eller Katrin. Om du vill undvika problem bör du välja papper från samma företag som dispensern är tillverkad.

Du behöver inte tumma på designen av utrymmet bara för att du väljer en viss dispenser. De flesta stora företag erbjuder en rad olika dispensrar för att passa olika sorters utrymmen. Dessutom kan du själv välja var dispensern placeras och således anpassa dispensern efter resten av rummet. Du kan också prova dig fram och prova olika dispensrar tills du hittat den som passar dina behov bäst

Leave a Reply